Šarišské placky

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z trošky mlieka, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí ho spracujeme s múkou a vlažným mliekom na vláčne cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vaľkáme na doske, pokrájame na štvorce. Do stredu štvorcov dáme udusenú kapustu. Cesto spojíme zlepením protiľahlých koncov. Vzniknuté bochníčky rozvaľkáme na placky, ktoré necháme chvíľu podkysnúť. Potom ich opekáme po oboch stranách na rozohriatej sporákovej platni. Po opečení placky potrieme roztopeným maslom. Podávame s kyslým mliekom, cmarom alebo žinčicou. Plnka: Kyslú kapustu posekáme, okoreníme a udusíme na masti do mäkka. Necháme vychladnúť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená