Šarišské placky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Z trošky mlieka, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí ho spracujeme s múkou a vlažným mliekom na vláčne cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vaľkáme na doske, pokrájame na štvorce. Do stredu štvorcov dáme udusenú kapustu. Cesto spojíme zlepením protiľahlých koncov. Vzniknuté bochníčky rozvaľkáme na placky, ktoré necháme chvíľu podkysnúť. Potom ich opekáme po oboch stranách na rozohriatej sporákovej platni. Po opečení placky potrieme roztopeným maslom. Podávame s kyslým mliekom, cmarom alebo žinčicou. Plnka: Kyslú kapustu posekáme, okoreníme a udusíme na masti do mäkka. Necháme vychladnúť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Tvarohové halušky

Náročnosť

Pór s maslom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kokosový závin

Náročnosť

Pomarančové toasty

Náročnosť

Východniarske kurča pod pivom 13

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Sleduj nás na

Instagrame

Ak sa pochváliš niektorým z našich receptov na Instagrame, nezabudni otagovať post #ReceptyGurman