Omáčka k mäsu „na prírodno“: Čím ju dochutiť? Tieto ingrediencie máte určite doma

Lahodná a chutná omáčka k mäsu môže skutočne pozdvihnúť každé jedlo. Otestujte naše nápady a tipy, čím ochutiť jednoduchú omáčku „na prírodno“ pod mäso. Navyše všetky ingrediencie na jej ochutenie sa zaiste nachádzajú aj vo vašej chladničke či špajzy.

Omáčka k prírodnému mäsu: Čím ju jednoducho dochutíte?

Bylinky pre plnší chuťový zážitok

Neváhajte do vašej omáčky „na prírodno“ pridať bylinky. Či už sa rozhodnete pre tie sušené alebo siahnete po čerstvých, bylinky pridajú aj jednoduchej mäsovej šťave šmrnc. Vyberte si robustné druhy ako tymian alebo rozmarín, ktoré svojou aromatickosťou dokážu zdôrazniť chuť každého druhu mäsa. Ak sa chystáte omáčku zahustiť zápražkou, rozhodne do nej pridajte bylinky ešte pred jej zahustením.

omáčka k mäsu
Foto: Pixabay

Horčica pre jemnú pikantnosť

Chutným spôsobom, ako pridať prírodnej omáčke extra šmrnc, je zamiesťať do nej lyžičku dijonskej alebo kremžskej horčice. Táto prísada dodá omáčke ostrejšiu chuť a ľahko pikantný nádych, ktorý bude pôsobiť ako skvelý kontrast k šťavnatým mäsovým pokrmom. Priamo do omáčky môžete pridať aj horčičné semienka.

omáčka k mäsu
Foto: Pixabay

Paprika pre farbu a bohatú chuť

Oživte vašu omáčku „na prírodno“ pridaním papriky. Nech už zvolíte údenú, pálivú alebo sladkú verziu, paprika pridá jedlu krásnu farbu a bohatšiu chuť. Skúste pridať pol lyžičky papriky priamo do múky, ktorou budete zahusťovať omáčku.

Mohlo by vás zaujímať: Ryba bez kostí? Zistite, ktorá ich má najmenej a ktorú dať deťom

omáčka k mäsu
Foto: Pixabay

Ako zahustiť omáčku „na prírodno“ bez múky

Mäso z omáčky pred jej dochucovaním môžete vybrať. Zahustíte ju napríklad aj zredukovaním, vyhnete sa tak použitiu múky alebo škrobu. Zahustením omáčky by ste mali dosiahnuť ideálnu konzistenciu, ktorá sa krásne prelieva cez mäso a dodá mu ten správny záverečný dotyk. Aj obyčajná omáčka „na prírodno“ sa tak stane kulinárskym potešením, ktoré zachutí všetkým stravníkom.

Prečítajte si tiež: Čo na obed medzi sviatkami: 5 receptov, ktoré uľavia vášmu tráveniu

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ