Pain au Chocolat: Vyskúšajte krehké francúzske pečivo ku káve + RECEPT

Káva a sladké pečivo sú kombináciou, ktorú mnohí milujú, nevynímajúc Francúzov. Ak hľadáte dokonalý spôsob, ako si spríjemniť chvíle relaxu, vyskúšajte klasické francúzske krehké pečivo pain au chocolat. Táto čokoládová pochúťka sa stane ideálnym spoločníkom k vašej obľúbenej šálke kávy.

Čo je Pain au Chocolat?

Pain au chocolat v preklade znamená „chlieb s čokoládou.“ Táto sladká francúzska buchtička je ideálnym spoločníkom na sladké raňajky alebo ku šálke vašej kávy kedykoľvek počas dňa. Toto ikonické francúzske pečivo má podobný základ ako croissant, takže na jeho prípravu budete potrebovať zvitok lístového cesta. Cesto je následne plnené čokoládou, ktorá sa pri pečení roztopí a vytvorí tak lahodnú čokoládovú náplň.

Pain au Chocolat
Foto: Pexels

Prečo je toto francúzke pečivo výnimočné?

Listové cesto je známe pre svoju krehkosť a chrumkavosť. Pri pečení sa vytvára niekoľko vrstiev, ktoré dodávajú francúzskej delikatese charakteristický vzhľad a textúru. Ak máte radi chrumkavé sladké pečivo, pain au chocolat budete zbožňovať.

Vnútri tohto sladkého pečiva nájdete náplň z kvalitnej čokolády, ktorá sa počas pečenia roztopí na krémovú konzistenciu. Táto sladká chuť je ideálnym doplnkom k horkému espressu. Pain au chocolat má elegantný tvar, čo ho robí vizuálne atraktívnym a lákavým. Prišla vám nečakaná návšteva? Tento koláčik pripravíte raz dva a zaručujeme vám, že hostia si od vás budú pýtať aj recept.

Mohlo by vás zaujímať: Nečakaná návšteva? Rýchle pohostenie stíhate do pár minút!

Pain au Chocolat
Foto: Pexels

Bleskový recept na domáci Pain au Chocolat

Ingrediencie:

  • 1 balíček listového cesta (čerstvého alebo zmrazeného)
  • 100 g tmavej kvalitnej čokolády (70% kakaa)
  • 1 vajce (na potretie)
  • 1 lyžica mlieka

Postup:

  1. Rozvaľkajte listové cesto na doske posypanej múkou. Nakrájajte ho na štvorcové alebo obdĺžnikové kúsky podľa vašich preferencií.
  2. Položte na každý kúsok cesta pár kusov čokolády. Francúzi vkladajú do cesta dva pásiky kvalitnej čokolády. Zaviňte cesto okolo čokolády a pevne uzavrite jeho okraje.
  3. V miske rozšľahajte vajce s mliekom. Potrite naplnené cesto vajcom, čo mu dodá krásnu zlatohnedú farbu po upečení.
  4. Predhrejte rúru na 200°C. Položte pripravené pečivo na plech vystlatý papierom na pečenie a pečte približne 15-20 minút, kým pečivo nezíska zlatohnedú farbu a nebude chrumkavé.
  5. Po vychladnutí môžete podávať s kávou alebo čiernym čajom.

Pain au Chocolat
Foto: Pexels

Prečítajte si tiež: Ako nahradiť vajce pri pečení? Odhaľte naše rýchle tipy

Takto pripravené krehké čokoládové pečivo si môžete vychutnať v pohodlí vášho domova a jeho chuť vás prenesie do útulnej francúzskej kaviarne. Hľadáte viac receptov na dezerty? Objavte náš sladký receptár.


Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ