Tipy na sobotný obed bez mäsa: Využite sezónnu zeleninu

Prichádza víkend a s ním aj zaužívaná tradícia rodinného obeda. Pre tých, ktorí si radi vychutnávajú bohato prestretý stôl, ale zároveň túžia po bezmäsitom odľahčenom menu, prinášame skvelé nápady, ako využiť sezónnu jesennú zeleninu. Odhaľte naše tipy na sobotný obed bez mäsa, ktorý vám umožní vychutnať si plnohodnotnú chuť a zároveň výživné jedlo.

Jesenná sezónna zelenina je plná chutí a vitamínov, čo z nej robí robí ideálnu voľbu pre zdravý a chutný sobotný obed. Nebojte sa experimentovať s rôznymi kombináciami a vytvárať jedinečné recepty pre vašu rodinu. Inšpirujte sa našim výberom receptov.

Tipy na výborný sobotný obed bez mäsa

Kulajda s hubami a kôprom

Kulajda s hubami a kôprom je hustá česká polievka tvorená zásmažkou, mliekom či smotanou, hubami, zemiakmi. Dochutiť ju môžete kôprom, octom a cukrom. Ide o sýtu polievku a môžete ju servírovať s vajíčkom natvrdo alebo strateným vajíčkom ako hlavný chod. Celý recept na kulajdu nájdete TU.

Kulajda s hubami a kôprom
Foto: Gurman

Tekvica so špenátom a syrom

Využite chutnú a farebnú tekvicu, ktorá je v jesenných mesiacoch v plnom prúde. Pripravte si ju podusenú na kúsky s čerstvým špenátom a na záver varenia pridajte niektorý z obľúbených výraznejších syrov, akými sú feta alebo parmezán. Takto pripravenú tekvicu môžete podávať ako hlavné jedlo alebo prílohu.

Fazuľovo-cviklové fašírky

Tento tip na odľahčenejší sobotný obed poteší aj vegánov. Fazuľovo-cviklové fašírky sú chutnou alternatívou k mäsovým, navyše sú plné vlákniny, ktorá je prospešná pre trávenie. Chuť týmto fašírkam dodáva cvikla, ale aj pomleté opečené vlašské orechy a koreniny. Pozrite si celý recept na cviklové fašírky TU.

Fazuľovo-cviklové fašírky
Foto: Gurman

Zapekaný zemiakový gratin s hubami

Zemiaky a huby sú ďalšími ingredienciami, ktoré sú v jesennom období dostupné a nemali by chýbať ani vo vašom jedálničku. Pripravte z nich lahodný zapekaný gratin s vrstvami syra a smotany. Celý recept na gratinované zemiaky nájdete TU.

Červená šošovica s pečenou zeleninou

Skombinujte výživnú varenú červenú šošovicu s pečenou zeleninou ako mrkva, paprika, cuketa a baklažán. Pridajte k tomu aromatické koreniny a máte výborný pokrm, ideálny, keď váhate čo si pripraviť na sobotný obed bez mäsa.

sobotný obed bez mäsa
Foto: Pixabay

Slivkové gule zo zemiakového cesta

Máte chuť na niečo sladké alebo na sladkú bodku za sobotným obedom? Vyskúšajte slivkové gule zo zemiakového cesta, presne také ako si pamätáte ešte od vašej babičky. Odhaľte celý tento výborný recept TU.

Prečítajte si tiež: Objavte BORŠČ: Zahreje vás počas sychravých dní

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ