už 3274 receptov

Pridaj recept

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Zaradené v kategórii:
Halušky

Ingrediencie:

1000 g očistených zemiakov, soľ, 30 g hladkej múky, 80 g údenej slaniny, 30 g masti, 250 g bryndze


Postup prípravy:

Očistené surové zemiaky postrúhame, pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto. Dáme do dierkovaného sita na halušky a vareškou pretláčame halušky do dostatočného množstva vriacej vody. Keď vyjdú na povrch, hneď ich povyberáme. Uvarené halušky polejeme rozpustenou masťou, posypeme bryndzou a dobre premiešame. Slaninu nakrájame na malé kocky, necháme chvíľu popražiť a posypeme ňou halušky až tesne pred podávaním.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Krupicové halušky
Krupicové halušky
Halušky s kyslou kapustou
Halušky s kyslou kapustou
Zemiakové halušky s tvarohom a smotanou
Zemiakové halušky s tvarohom a smotanou
Tvarohové halušky
Tvarohové halušky