už 3274 receptov

Pridaj recept

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:

1 kg varených zemiakov, 4 vajcia uvarené na tvrdo, soľ, 5 dl kyslej smotany, strúhanka, 100 g masla


Postup prípravy:

Uvarené zemiaky olúpeme a pokrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, na dno dáme vrstvu zemiakov, osolíme, na ne poukladáme kolieska uvarených vajec, potrieme ich hustou smotanou a posypeme strúhankou opraženou na masle. Potom dáme novú vrstvu zemiakov a tak pokračujeme, až kým všetko nespotrebujeme. Poslednú vrstvu majú tvoriť zemiaky, na ktoré poukladáme kúsky masla a v rúre zapečieme do červena. Pre obmenu môžeme vrstvy posypať pokrájaným údeným mäsom, mäkkou salámou alebo postrúhaným tvrdým syrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Prekladané (francúzske) zemiaky
Prekladané (francúzske) zemiaky
Pečené zemiaky 1.
Pečené zemiaky 1.
Zemiaky plnené bryndzou zapekané
Zemiaky plnené bryndzou zapekané
Zemiaky s tvarohom
Zemiaky s tvarohom