už 3274 receptov

Pridaj recept

Škvarkové pagáčiky 2.

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Ingrediencie:

300 g polohrubej múky, soľ, 200 g bravčových alebo husacích škvariek, 2 žĺtky, 2-3 lyžice smotany, 1 pohárik bieleho vína, 20 g droždia, 8 lyžíc vlažného mlieka, 1 vajce na potretie


Postup prípravy:

Zohriatú múku osolíme, rozdrobíme do nej zomleté alebo pokrájané škvarky, pridáme smotanu s rozmiešanými žĺtkami, biele víno a vykysnutý kvások pripravený z droždia a vlažného mlieka. Vypracujeme hustejšie cesto, ktoré vyvaľkáme, preložíme ako maslové cesto a preloženie trikrát zopakujeme. Nakoniec cesto vyvaľkáme, povykrajujeme z neho malé koláčiky, uložíme na plech a necháme vykysnúť. Povrch ozdobíme zárezmi urobenými nožom, potrieme vajcom a upečieme do červena.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Škvarkové pagáčiky 1.
Škvarkové pagáčiky 1.
Lístkové škvarkové pagáčiky
Lístkové škvarkové pagáčiky
Bryndzové pagáčiky
Bryndzové pagáčiky
Škvarkové placky 2.
Škvarkové placky 2.