už 3274 receptov

Pridaj recept

Zapekaný ementálsky syr

Zapekaný ementálsky syr

Zaradené v kategórii:
Syr

Ingrediencie:

300 g chleba, 100 g masla, 300 g ementálskeho syra, 2 veľké jablká, 4 dl smotany, 4 žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech


Postup prípravy:

Tenké krajčeky chleba na masle opečieme. Z ementálskeho syra nakrájame plátky, poukladáme ich na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného a jadrovníkov zbaveného jablka. Syr a jablká krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme ohňovzdornú misu a ukladáme do nej postupne chlieb, syr a jablko, až kým sa misa naplní po vrch. Dáme do rúry zapiecť, a keď sa syr začína topiť, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtky, osolíme, okoreníme a dochutíme strúhaným muškátovým orieškom. Znova krátko zapečieme tak, že vznikne jednoliata hmota. Ihneď podávame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zapekaný kel
Zapekaný kel
Nátierka z maďarskej salámy
Nátierka z maďarskej salámy
Zapekaný tvaroh
Zapekaný tvaroh
Zapekaný karfiol 2.
Zapekaný karfiol 2.