Domáce rezance

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky spravíme jamku, pridáme rozšľahané vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme ho na dva diely, každý vyvaľkáme na tenkú placku a dáme na čistú utierku usušiť. Z usušených placiek narežeme rovnako široké pruhy, zložíme ich na seba a pokrájame na rezance široké pol cm, ktoré varíme v presolenej vode 6 minút. Cesto nesolíme, pretože by neuschlo. Uvarené rezance prelejeme čistou vriacou vodou, necháme odkvapkať, polejeme roztopeným maslom a zľahka premiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Teľacie krokety

Náročnosť

Polievka z holuba

Náročnosť

Langoše

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Turecký med

Náročnosť