Domáce rezance

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky spravíme jamku, pridáme rozšľahané vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme ho na dva diely, každý vyvaľkáme na tenkú placku a dáme na čistú utierku usušiť. Z usušených placiek narežeme rovnako široké pruhy, zložíme ich na seba a pokrájame na rezance široké pol cm, ktoré varíme v presolenej vode 6 minút. Cesto nesolíme, pretože by neuschlo. Uvarené rezance prelejeme čistou vriacou vodou, necháme odkvapkať, polejeme roztopeným maslom a zľahka premiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená