Plnené baklažány

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Baklažány po dĺžke prekrojíme napoly. Vnútro trošku nožom poprekrajujeme, aby rýchlejšie zmäklo. Do pekáča vložíme 40 g masla a polovičky baklažánov, rezanov plochou nahor. V rúre opekáme 10 minút. Vnútro opečených baklažánov lyžičkou povyberáme až na polcentimetrový okraj a dužinu na jemno posekáme. Ryžu opražíme na troche oleja, osolíme, zalejeme vodou a do mäkka povaríme. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na 20 g masla. Sušené huby uvaríme vo vode a necháme odkvapkať. Všetko zmiešame s baklažánovou dužinou, dochutíme rajčiakovým pretlakom a soľou. Hmotou naplníme vydlabané baklažány, uložíme na pekáč, podlejeme 1/4 l rajčiakového pretlaku, posypeme na oleji opraženými žemľovými omrvinkami a v rúre upečieme.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Krehké koláčiky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Teľacie fašírky s rozmarínom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Šípkové víno

Náročnosť

Grenadír

Náročnosť

Orieškové kocky

Náročnosť