Plnené baklažány

Baklažány po dĺžke prekrojíme napoly. Vnútro trošku nožom poprekrajujeme, aby rýchlejšie zmäklo. Do pekáča vložíme 40 g masla a polovičky baklažánov, rezanov plochou nahor. V rúre opekáme 10 minút. Vnútro opečených baklažánov lyžičkou povyberáme až na polcentimetrový okraj a dužinu na jemno posekáme. Ryžu opražíme na troche oleja, osolíme, zalejeme vodou a do mäkka povaríme. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na 20 g masla. Sušené huby uvaríme vo vode a necháme odkvapkať. Všetko zmiešame s baklažánovou dužinou, dochutíme rajčiakovým pretlakom a soľou. Hmotou naplníme vydlabané baklažány, uložíme na pekáč, podlejeme 1/4 l rajčiakového pretlaku, posypeme na oleji opraženými žemľovými omrvinkami a v rúre upečieme.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ