Punčová torta 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh a striedavo s múkou ho primiešame k vymiešaným žĺtkom. Cesto dáme do tortovej formy vytretej tukom a vysypanej múkou. Pečieme pomaly v stredne vyhriatej rúre. Upečený tortový korpus vyklopíme, necháme vychladnúť a plníme až na druhy deň. Plnka: Piškóty zomelieme a zmiešame s citrónovou a pomarančovou šťavou džemom a rumom na hladkú masu. Tortu prekrojíme, spodnú polovicu vložíme do tortovej formy, na ňu rozotrieme plnku a prikryjeme druhou polovicou torty. Zaťažíme a necháme stáť aspoň 3 hodiny. Potom tortu vyberieme z formy a potrieme celú rumovou polevou. Povrch ozdobíme kandizovaným ovocím a z bohov pritlačíme do polevy posekané mandle. Poleva: Cukor preosejeme do malej misky, pridáme rum a miešame dohladka.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená