Punčák

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh a striedavo s múkou ho primiešame k vymiešaným žĺtkom. Cesto dáme do tortovej formy vytretej tukom a vysypanej múkou.  Pečieme pomaly v stredne vyhriatej rúre. Upečený tortový korpus vyklopíme, necháme vychladnúť a plníme až na druhy deň.

  2. Plnka: Piškóty zomelieme a zmiešame s citrónovou a pomarančovou šťavou džemom a rumom na hladkú masu. Tortu prekrojíme, spodnú polovicu vložíme do tortovej formy, na ňu rozotrieme plnku a prikryjeme druhou polovicou torty. Zaťažíme a necháme stáť aspoň 3 hodiny. Potom tortu vyberieme z formy a potrieme celú rumovou polevou. Povrch ozdobíme kandizovaným ovocím a z bohov pritlačíme do polevy posekané mandle.

  3. Poleva: Cukor preosejeme do malej misky, pridáme rum a miešame dohladka.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená