Postup receptu
-
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh a striedavo s múkou ho primiešame k vymiešaným žĺtkom. Cesto dáme do tortovej formy vytretej tukom a vysypanej múkou. Pečieme pomaly v stredne vyhriatej rúre. Upečený tortový korpus vyklopíme, necháme vychladnúť a plníme až na druhy deň.
-
Plnka: Piškóty zomelieme a zmiešame s citrónovou a pomarančovou šťavou džemom a rumom na hladkú masu. Tortu prekrojíme, spodnú polovicu vložíme do tortovej formy, na ňu rozotrieme plnku a prikryjeme druhou polovicou torty. Zaťažíme a necháme stáť aspoň 3 hodiny. Potom tortu vyberieme z formy a potrieme celú rumovou polevou. Povrch ozdobíme kandizovaným ovocím a z bohov pritlačíme do polevy posekané mandle.
-
Poleva: Cukor preosejeme do malej misky, pridáme rum a miešame dohladka.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ