Teľacia pečienka s obličkou

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Teľacie mäso zbavíme obličky, ostrým nožom vyrežeme kosti a všetko umyjeme. Potom mäso osolíme, obličku vložíme späť do mäsa a previažeme motúzom. Na pekáči rozpálime maslo, vložíme doň mäso chrbtom nadol a v mierne vyhriatej rúre pečieme, až kým sa vlastná šťava nevydusí. Potom zalejeme polievkou z kostí a pečieme asi hodinu. Mäso obrátime a dopečieme do červena. Mäkké mäso pokrájame na úhľadné porcie a uložíme na misu. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, rozriedime polievkou z kostí a povaríme. Časť omáčky nalejeme na mäso, ostatnú podávame v omáčniku. Teľacie pečené mäso je veľmi chutné, keď sa pečie spoločne s kúskom bravčového mäsa. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnené tortellini na slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ríbezľový kompót

Náročnosť

Ryžová polievka s hráškom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Slivkový lekvár

Náročnosť

Základný recept na slivkový kompót

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút