Teľacia pečienka s obličkou

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Teľacie mäso zbavíme obličky, ostrým nožom vyrežeme kosti a všetko umyjeme. Potom mäso osolíme, obličku vložíme späť do mäsa a previažeme motúzom. Na pekáči rozpálime maslo, vložíme doň mäso chrbtom nadol a v mierne vyhriatej rúre pečieme, až kým sa vlastná šťava nevydusí. Potom zalejeme polievkou z kostí a pečieme asi hodinu. Mäso obrátime a dopečieme do červena. Mäkké mäso pokrájame na úhľadné porcie a uložíme na misu. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, rozriedime polievkou z kostí a povaríme. Časť omáčky nalejeme na mäso, ostatnú podávame v omáčniku. Teľacie pečené mäso je veľmi chutné, keď sa pečie spoločne s kúskom bravčového mäsa. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Keksy

Náročnosť

Dusená ryža 3.

Náročnosť

Huby s cestovinami

Náročnosť

Kurací šalát 1.

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút