Čo na raňajky? Zdravé lievance zvládnete aj v rannom zhone

Vždy, keď sa pri varení naskytne možnosť ušetriť čas a ingrediencie, je to malý dôvod na radosť. Navyše, ak sú výsledkom zdravé raňajky, ktoré zvládnete pripraviť počas pár minút aj v rannom zhone. Čo na raňajky? Pripravte si výborné prirodzene sladké lievance len zo štyroch základných zložiek.

Ak hľadáte rýchly a zdravý recept na raňajky, nemusíte už viac hľadať. S našim receptom na ovsené lievance budete mať chutné a výživné jedlo pripravené za pár minút na tanieri. Zdá sa to nemožné? Skúste to s nami a presvedčte sa!

čo na raňajky
Foto: Pixabay

Čo na raňajky? Skúste expresné banánové lievance z ovsených vločiek

Ingrediencie:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 zrelý banán
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Postup:

1. Príprava ingrediencií: Začnite tým, že ovsené vločky prelejete vodou a necháte ich trochu napučať. Ak máte naponáhlo, môžete tento krok vynechať. Medzitým banán pretlačte vidličkou alebo rozmixujte na hladkú kašu. Do tejto kaše pridajte vajce a prášok do pečiva.

2. Zmes na lievance: Pridajte napučané ovsené vločky k banánovej zmesi a dobre premiešajte, kým nezískate konzistenciu hutnejšieho cesta.

3. Príprava lievancov: Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte na ňu trochu rastlinného oleja. Na vymastenie panvice môžete použiť aj kokosový či repkový olej v spreji. Nalejte lyžicu cesta na panvicu a formujte lievance. Nechajte ich upiecť, kým nezískajú zlatohnedú farbu a na ich povrchu sa objavia bublinky. Potom ich otočte a nechajte opiecť sa aj z druhej strany.

čo na raňajky
Foto: Pexels

Gurman TIP: Ovsené lievance môžete podávať so sladkými alebo aj slanými prílohami, ak máte radi kombinácie sladko-slaných chutí. Potrite ich medom, džemom či marmeládou alebo ich obložte ovocím či do chrumkava upečenou slaninou a prelejte javorovým sirupom. Ovseno-banánové lievance sú výborným a zdravým spôsobom, ako začať deň no taktiež ich môžete zabaliť sebe alebo deťom na desiatu.

Prečítajte si tiež: Neviete, čo na raňajky? Vyskúšajte vajíčkové muffiny

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ