Creme brulee RECEPT: Finty, vďaka ktorým sa vám vždy vydarí
Creme Brulee alebo Crème brûlée je jedným z tých dezertov, ktorým nedokáže odolať skoro nikto. Krémová textúra, jemná vanilková chuť a karamelová chrumkavá kôrka na povrchu robia z tejto pochúťky skutočné nebíčko v ústach. Niekedy sa môže zdať, že pripraviť dokonalý Creme Brulee recept je nemožné. Nasledujte naše finty a zaručene sa vám vydarí.
Chystáte sa pripravovať Creme brulee recept? Zídu sa vám tieto finty
Vyberajte len kvalitné suroviny
Pri príprave Creme brulee začnite s výberom kvalitných surovín. Budete potrebovať čerstvé vajcia, kvalitnú smotanu, vanilkový struk a cukor. Kvalita použitých surovín má veľký vplyv na konečnú chuť a textúru tohto dezertu.
Dodržiavajte správne pomery
Dôležité je dodržať správne pomery. Na 5 porcií Crème Brûlée potrebujete približne 5 vajec (žĺtkov), 500 ml smotany na šľahanie a 100 g cukru. Toto množstvo zaručuje krémovú textúru a bohatú chuť.
Autentická vanilková chuť
Ak chcete dosiahnuť tú správnu vanilkovú chuť, použite vanilkové lusky. Rozkrojte ich pozdĺžne a vyškrabte semienka. Semienka pridajte do krému a strúčiky nechajte povariť v dezerte, aby sa vanilková chuť ešte viac prejavila.
Mohlo by vás zaujímať: Vanilka, vanilkový cukor a extrakt. Poznáte rozdiel?
Kontrolujte teplotu
Dôležité je dodržiavať správnu teplotu počas prípravy. Krém nevaríme, teplota by mala byť dostatočne nízka, aby sa nezačali vajcia zrážať. Použite preto na prípravu krému vodný kúpeľ.
Dôkladné miešanie počas prípravy krému
Krém by mal byť dobre premiešaný, aby sa vanilková chuť rovnomerne rozšírila a nevznikli žiadne hrudky. Miešajte ho s citom a trpezlivo, až pokiaľ nezhustne.
Správna konzistencia Creme Brulee
Krém by mal mať konzistenciu podobnú hustej smotane. Ak je príliš tekutý, pridajte viac žltkov. Ak je príliš hustý, pridajte viac smotany na šľahanie.
Ako na chrumkavú karamelovú vrstvu?
Po uvarení krému nechajte dezert vychladnúť a potom ho posypte cukrom. Karamelizujte cukor pomocou flambovacej pištole, kým nevznikne krehká karamelová vrstva.
Mohlo by vás zaujímať: Ako skaramelizovať cukor? Pripravte si lahodný karamel ako profík
Gurman TIP: Upečte Crème Brûlée v pekáči s vodným kúpeľom vo vyhriatej rúre pri nízkej teplote. Týmto spôsobom sa dosiahne rovnomerné zahriatie a krém sa bude pekne zhutňovať, bez toho, aby ste ho museli miešať.
S týmito fintami a dodržiavaním správnych krokov sa vám vždy podarí pripraviť dokonalé Creme Brulee. Nebojte sa experimentovať s pridaním sezónneho ovocia alebo ďalších prísad pre nové chuťové zážitky. Vaši hostia budú nadšení a budete mať zaručený úspech na každej oslave.
Prečítajte si taktiež: Pain au Chocolat: Vyskúšajte krehké francúzske pečivo ku káve
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ