Krupicový a kryštálový cukor: Tušíte, aký je medzi nimi rozdiel?

Na pultoch obchodov nájdete množstvo druhov cukru. Najviac vám hlavu môže popliesť práve označenie krupicový a kryštálový cukor. Ktorý z nich je najlepší na pečenie, prípravu polevy či našľahanej plnky? Odpovede na tieto otázky nájdete v našom článku. Odteraz budete presne vedieť, ktorý druh cukru kedy použiť, aby vaše sladké kulinárske recepty boli dokonalé.

Krupicový a kryštálový cukor: Pozor! Nie sú rovnaké

Kryštálový cukor: Všestranný pomocník v kuchyni

Kryštálový cukor s hrubšími a viditeľnejšími kryštálmi je klasikou v každej kuchyni. Jeho využitie je skutočne univerzálne. S kryštálovým cukrom pripravíte nadýchané kysnuté cesto, presne také, aké robievala vaša babička. Ideálny je aj do treného a piškótového cesta. Vynikajúci je aj v tradičných plnkách do koláčov či buchiet, akými sú orechová, maková alebo tvarohová. Kryštálový cukor môžete použiť aj pri príprave žĺtkového maslového krému, ale skvelým pomocníkom vám bude aj na prípravu základného bielkového krému. Jednoducho všestranný pomocník pri pečení či sladení vo vašej kuchyni.

Mohlo by vás zaujímať: Ako nahradiť cukor: Objavte 7 zdravších alternatív

krupicový a kryštálový cukor
Foto: Pixabay

Krupicový cukor: Je jemnejší ako ten kryštálový

Krupicový cukor má jemnejšie kryštáliky. Môžete s ním piecť či variť, ako ste zvyknutí, no niektoré recepty si použitie krupicového cukru priam vyžadujú, napríklad taká čučoriedková torta s mascaropone alebo cheesecake. Ak túžite pripraviť dokonalý karamel, taktiež určite siahnite práve po krupicovom cukre. Okrem toho sa hodí na aj prípravu treného cesta či varenej cukrovej polevy. Krupicový cukor môžete využiť aj na sladenie nápojov a domácich likérov, nakoľko sa rozpúšťa rýchlejšie.

krupicový a kryštálový cukor
Foto: Pexels

Prečítajte si tiež: 3 vianočné recepty na nealkoholický punč: Skvelý pre deti a šoférov

Možno budete prekvapení, no aj vďaka poznaniu rozdielov medzi krupicovým a kryštálovým cukrom sa vaše sladké dobroty najbližšie podaria na jednotku. Ak radi pečiete, určite sa vám budú hodiť aj naše rady, či je lepšie koláčiky pripravovať s použitím masla alebo stuženého rastlinného tuku.

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ