Vykrajovanie cesta: Takto bude mať vaše vianočné pečivo ten najkrajší tvar

Ako dosiahnuť dokonale ostré hrany pri vykrajovaní cesta na vaše vianočné dobroty? Nasledujte naše overené rady pre vykrajovanie cesta na medovníčky či linecké pečivo a pečenie bude pre vás počas nadchádzajúcich sviatkov hračkou. Rozlúčte sa s potrhanými a neostrými hranami vašich koláčikov.

Chcete, aby si vaše sladké sušienky či medovníky v tvare hviezdy a snehuliaka pôsobili na slávnostnom stole tým najlepším dojmom? Zabezpečte, aby si vaše cukrovinky udržali krásne ostré hrany pomocou nasledujúcich jednoduchých inštrukcií.

Ako na vykrajovanie cesta na vianočné pečivo?

Krok 1: Roztiahnite chladené cesto na pomúčený papier na pečenie

Rozvaľte dobre vychladené cesto na pomúčený papier na pečenie, ktorý umiestnite na plech. Následne opäť vložte plech s papierom aj s cestom do chladničky, aspoň na 15 minút pred vyrezávaním samotných tvarov z cesta. (Ak pracujete s väčším množstvom cesta, umiestnite listy cesta do chladničky uložené vo vrstvách, pričom každú vrstvu od seba oddeľte papierom.)

vykrajovanie cesta
Foto: Pixabay

Krok 2: Formičky na vyrezávanie dobre pomúčte

Pred použitím formičky na vyrezávanie cesta dobre pomúčte. Pred každým vykrojením tvaru z cesta formičku opäť pomúčte. Kovové formičky na vyrezávanie fungujú najlepšie, nakoľko ak ich použijete, získajú vaše medovníky a sladké či slané čajové pečivo ostré hrany. Ak použijete na vykrajovanie tvarov pohár alebo plastové vykrajovače, hrany nebudú tak ostré.

Mohlo by vás zaujímať: Domáce varené víno: Ohúrte rodinu a priateľov s najlepším receptom

Krok 3: Umiestnite vykrojené pečivo opäť na papier na pečenie a zachlaďte ho

Umiestnite už vyrezané tvary opäť na plech vystlaný papierom na pečenie a znovu ich vložte do chladničky, aspoň na 15 minút pred samotným pečením. Možno vás prekvapíme, no papier na pečenie môže byť taktiež skvelým pomocníkom pri krájaní koláčov. Zistite, ako ho použiť na tento účel TU.

vykrajovanie cesta
Foto: Pixabay

Aby ste sa vyhli stresu a získali maximálny efekt z vášho úsilia, pamätajte na niekoľko kľúčových tipov a trikov. Dobre vychladené cesto, pomúčené formičky a opakované chladenie už vyrezaných tvarov pred pečením, to sú tajomstvá krásneho a dobre tvarovaného pečiva. S týmito jednoduchými krokmi budú vaše vianočné sušienky či medovníky nielen chutné, ale aj vizuálne krásne. Užite si vianočné pečenie!

Prečítajte si tiež: Chcete rýchlo upiecť koláč? Pozor na tieto chyby pri pečení!

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ