Chrumkavé kura vďaka 1 ingrediencii: Recept, ktorý musíte skúsiť

Túžite pripraviť to najchrumkavejšie vysmážané kura? Jednou z tajných ingrediencií pre to najkrehkejšie vypražené kurča je pravdepodobne niečo, čo už máte vo svojej kuchyni. Ak by tomu tak nebolo, túto ingredienciu poľahky zoženiete. Populárny internetový recept na chrumkavé kura vás možno trochu prekvapí, no určite vás zvedavosť nepustí ho nevyskúšať.

Ako pripraviť vysmážané chrumkavé kura len vďaka jednej ingrediencii?

Zatiaľ, čo mnohí sa obvykle spoliehajú pri vysmážaní na obyčajnú alebo panko strúhanku, internetom koluje recept, ktorý sľubuje ten najchrumkavejší výsledok. Túto tajnú ingredienciu pre ešte krehkejší obal na vysmážanie, pravdepodobne už máte v kuchyni či špajzy a sú ňou, prekvapivo, instantné rezance. Áno, tieto cenovo dostupné balíčky rezancov s ochucovadlami, na prípravu exotických polievok, môžete použiť aj ako tajného pomocníka pri obaľovaní rezňov, kuracích stripsov či krídeliek

Instantné rezance ako tajná prísada pri vysmážaní

Vedeli ste, že instantné rezance môžete jesť aj bez varenia? Sú predpečené a krehké a keď ich podrvíte na menšie kúsky, môžete ich smelo použiť pri obaľovaní kuraciny. Tento nevšedný kuchársky trik je navyše veľmi všestranný, funguje rovnako dobre pri vyprážaní celých kúskov kurčaťa vo fritéze (krídla, prsia, stehná alebo stehná), ako aj pri vysmážaní tenších rezňov priamo v panvici.

Mohlo by vás zaujímať: Aký je najlepší olej na vyprážanie? Tieto druhy rozhodne nepoužívajte

chrumkavé kura
Foto: Pixabay

Ako pretvoriť instantné rezance na krehkú zmes na obaľovanie?

Na začiatok rozdrvte instantné rezance na malé, nepravidelné kúsky. Môžete ich nasypať do plastového uzatvárateľného vrecka a na nalámanie ich textúry použiť kuchynský valček na cesto alebo kladivko na klepanie rezňov. Aby ste minimalizovali neporiadok, môžete ponechať rezance pri ich drvení aj priamo v ich pôvodnom obale. Následne tieto rozdrvené rezance použite tak, ako by ste používali klasickú strúhanku pri obaľovaní kuracieho mäsa. Teda najprv na obaľovanie použite vajíčko, soľ, čierne korenie a múku a nakoniec rozdrvené čínske rezance.

Chrumkavé kura sa vám bude pripravovať ešte o to ľahšie, keď ho obalené vo vajci a múke vložíte priamo do vrecka s podrvenými rezancami. Vreckom len jednoducho potraste, aby sa rezance dostali do každého záhybu kuraciny. Nakoniec mäso tradične vysmažte, pokiaľ nebude zlatohnedej farby a dobre prepečené.

Prečítajte si tiež: Chrumkavá kuracia koža: Overený trik, ako ju pri pečení dosiahnuť

chrumkavé kura
Foto: Pixabay

Ako vybrať tie správne instantné rezance na obaľovanie?

Takmer akákoľvek značka instantných rezancov splní v tomto recepte svoju úlohu. Mali by ste však siahnuť po tých pšeničných a nie ryžových. Ak máte radi pikantnú chuť, môžete použiť instantné rezancové polievky s označením pikantná (angl. spicy) a pridať do vašej obaľovacej zmesi aj obsah sáčku s ochucovadlami. Možno ste to netušili, no niektorí kuchári, ktorí radi v kuchyni experimentujú, používajú na obaľovanie kuracieho mäsa aj podrvené cornflakes, tortillové čipsy alebo dokonca syrové chrumky. Fantázii sa tu jednoducho medze nekladú.

Radi skúšate populárne internetové recepty? Potom vás zaiste zláka aj náš recept na zdravé cestoviny len z dvoch ingrediencií.

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ