Čo s ružičkovým kelom? 5 receptov, ktoré ho premenia na lahôdku

Ružičkový kel určite u väčšiny ľudí netróni na špičke ich obľúbenej zeleniny. No nech už ste jeho priaznivcom alebo nie, nasledujúce recepty vám ukážu, že ružičkový kel môže byť skutočnou lahôdkou. Čo s ružičkovým kelom? Odkryjte nové spôsoby, ako ho pripraviť tak, aby vám chutil, obohatil váš jedálniček a zaručil vám zdravý prísun vitamínov.

Kúpili ste si ružičkový kel a teraz netušíte, čo si z neho pripraviť? Ružičkový kel sa navyše nepýši práve najvábnejšou chuťou, pokiaľ netušíte, ako ho pripraviť správne. Či ste sa už rozhodli, že ho udusíte, upražíte, ugrilujete alebo ho budete pridávať do šalátov, prinášame vám 5 kreatívnych receptov, ktoré vám pomôžu objaviť nové a lahodné spôsoby úpravy tejto zdravej zeleniny.

čo s ružičkovým kelom
Foto: Pexels

Čo s ružičkovým kelom? Objavte výber najlepších receptov:

1. Ružičkový kel s kurčaťom a kari omáčkou

Nakrájajte kurča na kúsky a orestujte ho na panvici. Pridajte na jemné prúžky nakrájaný ružičkový kel, soľ, čierne korenie a kari pastu a nechajte zmes podusiť. Na záver podlejte kari kokosovým mliekom alebo smotanou a podávajte s varenou ryžou.

2. Polievka s ružičkovým kelom a kokosovým mliekom

Pripravte si lahodnú polievku tým, že v hrnci necháte povariť ružičkový kel s koreňovou zeleninou. Ideálne je pri varení namiesto vody použiť vývar. K variacej sa polievke pridajte kokosové mlieko a koreniny podľa chuti. Na zahustenie môžete použiť aj červenú šošovicu.

Gurman TIP: Rozhodli ste sa variť ružičkový kel, ale nechcete, aby váš kuchynský priestor nasiakol ťažkou arómou, ktorá niekedy pri varení tohto druhu zeleniny vzniká? Skúste tento trik: pridajte do vody, v ktorej budete variť ružičkový kel, štipku jedlej sódy alebo pár plátkov citróna. Týmto spôsobom dokážete neutralizovať zápach a zároveň zachovať čerstvosť a príjemnú arómu vášho ružičkového kelu.

3. Glazovaný ružičkový kel s cesnakom a medom

Nakrájajte ružičkový kel na polovice a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkajte kel olivovým olejom, následne ho posypte nasekaným cesnakom a prelejte medom. Pečte v rúre pri 180 stupňoch Celzia približne 20 minút a podávajte ako chutnú prílohu.

čo s ružičkovým kelom
Foto: Pexels

4. Chrumkavý ružičkový kel v cestíčku

Tušili ste, že ružičkový kel môžete aj vyprážať? Ponerte ružičkový kel do cestíčka a opražte ho prudko na panvici v dostatočnom množstve rastlinného oleja. Po vypražení do chrumkava ho osoľte a okoreňte a podávajte s dipom z jogurtu a byliniek alebo so syrovou omáčkou.

Prečítajte si tiež: Kuchársky TRIK: Čo robiť, aby vyprážané jedlá zostali chrumkavé?

5. Ružičkový kel s bravčovým mäsom a teriyaki omáčkou

Pri príprave tohto receptu začnite tým, že nakrájate ružičkový kel na polovice a bravčové mäso na rezance. V hrnci orestujte mäso na cibuli, pridajte nasekaný ružičkový kel, osoľte, okoreňte a orestujte následne zmes aj spoločne. Keď bude mäso mäkké podlejte mäso s kelom domácou teriyaki omáčkou a podávajte s ryžou.

Mohlo by vás zaujímať: Druhy ryže: Ktorú použiť do rizota a aká sa hodí ako príloha?

čo s ružičkovým kelom
Foto: Pixabay

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ