Rýchly obed do 15 minút: Navarte s nami chutne a bleskovo

Rýchly obed je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí majú obmedzený čas na prípravu poludňajšieho jedla alebo len jednoducho neobľubujú dlhé „vystávanie pri hrncoch“. S našimi zdravými a chutnými receptami sa v kuchyni rozhodne dlho nezdržíte. Zabudnite na rýchle občerstvenie a vytvorte si vlastný rýchly, no zároveň výživný obed, a to všetko do 15 minút.

Rýchly obed pre vegetariánov a všetkých milovníkov bezmäsitej stravy

Aj keď nie ste vegetarián, bezmäsité jedlá sú skvelou voľbou pre ľahký a zdravý, no najmä rýchly obed. Nechajte sa inšpirovať receptami plnými čerstvej zeleniny (pre extra chuť vsaďte na sezónne druhy), obilnín a strukovín, ktoré vám dodajú dostatok vitamínov a minerálov. Bez mäsa sa pár dní v týždni určite zaobídete, navyše takýto obed pripravíte expresne a zároveň šetríte prírodné zdroje.

rýchly obed
Foto: Pexels

Nebojte sa okúsiť nové kombinácie chutí a spoznajte zaujímavý svet vegetariánskeho stravovania. Namiesto klasického domáckeho rizota s bravčovým či kuracím mäsom vyskúšajte pšenoto. Živánsku z rúry perfektne nahradia špízy z tempehu a zeleniny.

Lahodné nápady na bleskový obed na cestách alebo v práci

Ak ste zaneprázdnení a často obedujete na cestách alebo v počas krátkej obedovej prestávky v práci, máme pre vás taktiež skvelé riešenia. Tieto rýchle a lahodné recepty sú perfektné, pretože ich môžete expresne zabaliť a vziať si ich so sebou kamkoľvek. Navyše ušetríte čas a peniaze tým, že si pripravíte vlastný rýchly obed, ktorý vám bude zaručene chutiť a poskytne vám aj potrebnú energiu na plnenie náročných pracovných úloh.

rýchly obed
Foto: Pexels

Mimo domova si môžete vychutnať šalát z fazule a cíceru, ktorý môžete jesť ako samostatné hlavné jedlo alebo ho doplniť napríklad o kuracie mäso, ktoré sa vám zvýšilo z večere. Chute strukovinového šalátu podtrhnete, keď si k nemu naservírujete vajíčko uvarené na mäkko. Žalúdok vám pohodlne a rýchlo zasýti aj gazpacho – rýchla španielska polievka, ktorú si pripravíte dokonca bez varenia. Najlepšie chutí odstáta a podávaná s chlebom. Inšpirovali sme vás? Tak smelo do kuchyne, za 15 minút máte obed na stole.

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ