Čo s tvarohom si uvariť? Receptár slaných aj sladkých dobrôt

Tvaroh je vynikajúci a všestranný mliečny výrobok, ktorý sa dá použiť na prípravu množstva lahodných jedál. Od sladkých po slané pokrmy, tvaroh ponúka široké možnosti gurmánskych experimentov. Premýšľate, čo s tvarohom si dnes uvariť? Prinášame vám nápady na niekoľko skvelých receptov, ktoré si môžete pripraviť z tvarohu.

Čo s tvarohom? Tieto chutné recepty vás určite nesklamú!

Malinový koláč s tvarohovým krémom

Začneme od konca menu, a teda v tomto prípade s lahodným malinovým koláčom s tvarohovým krémom. Tento zákusok vás okúzli jemným čokoládovým piškótovým cestom, medzi ktorým sa nachádzajú kyslasté maliny a ľahký jemný tvarohový krém. Navrch pochúťku môžete vyšperkovať s jemnou čokoládovou ganache. Týmto naozaj neodolateľným zákuskom potešíte návštevu i seba. Celý recept na malinový koláč s tvarohovým krémom nájdete TU.

Malinový koláč s tvarohovým krémom
Foto: Gurman

Tvarohové lievance

Tvarohové lievance sú ľahké a lahodné, navyše s extra dávkou bielkovín. Stačí zmiešať tvaroh s vajcami, múkou a trochou cukru, vytvoriť cesto a upiecť lievance na vymastenej panvici. Podávajte s ovocím, medom alebo javorovým sirupom pre dokonalú sladkú pochúťku. Tvaroh vám samozrejme výborne poslúži aj ako náplň do bežných či francúzskych palaciniek.

čo s tvarohom
Foto: Pixabay

Tvarohové halušky

Tvarohové halušky sú tradičným slovenským pokrmom, ktorý je jednoduchý na prípravu a veľmi chutný. Stačí zmiešať tvaroh s vajcami a múkou, vytvoriť halušky a uvariť ich vo vriacej vode. Podávajte s opraženou slaninou alebo smotanou. Tvaroh môžete pridať aj priamo do hotových zemiakových halušiek či uvarených cestovín a preliať túto dobrotu s prepraženým maslom. Ak ste na tieto výborné recepty z detstva už zabudli, je na čase osviežiť si pamäť a potešiť chuťové poháriky.

Mohlo by vás zaujímať: Najobľúbenejšie slovenské jedlá: Je v TOP 5 aj to vaše?

čo s tvarohom
Foto: Pixabay

Tvarohové placky so špenátom a syrom

Tento recept je skvelou voľbou pre lahodný a zdravý obed alebo večeru. Tvarohové placky sú jednoduché na prípravu a môžete ich podávať samostatne alebo ako prílohu k ďalším jedlám. V miske si zmiešajte tvaroh, nakrájanú orestovanú cibuľu, vajcia, strúhaný syr a špenát. Pridajte múku a premiešajte, kým nevznikne hladká zmes. Ak je zmes príliš riedka, pridajte viac múky. Na rozohriatej panvici s olejom vytvorte placky a osmažte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Ak máte radi bežné zemiakové placky, odporúčame vám vyskúšať aj najtradičnejší recept na šošovicové placky.

čo s tvarohom
Foto: Pixabay

Jednoduchý rýchly dezert z tvarohu

Pripravte si osviežujúci dezert z tvarohu, ktorý osvieži počas teplejších dní. Zmiešajte hrudkovitý tvaroh s medom (môžete použiť aj púpavový med), vanilkovým extraktom a trochou citrónovej šťavy. Podávajte takto pripravený tvaroh s čerstvým ovocím či hrozienkami namočenými v rume ako ľahkú a chutnú bodku za ťažšími hlavnými jedlami.

Prečítajte si tiež: Púpavový med od starkej: Objavte náš najobľúbenejší recept

čo s tvarohom
Foto: Pixabay

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ