Čo s tvarohom si uvariť? Receptár slaných aj sladkých dobrôt
Tvaroh je vynikajúci a všestranný mliečny výrobok, ktorý sa dá použiť na prípravu množstva lahodných jedál. Od sladkých po slané pokrmy, tvaroh ponúka široké možnosti gurmánskych experimentov. Premýšľate, čo s tvarohom si dnes uvariť? Prinášame vám nápady na niekoľko skvelých receptov, ktoré si môžete pripraviť z tvarohu.
Čo s tvarohom? Tieto chutné recepty vás určite nesklamú!
Malinový koláč s tvarohovým krémom
Začneme od konca menu, a teda v tomto prípade s lahodným malinovým koláčom s tvarohovým krémom. Tento zákusok vás okúzli jemným čokoládovým piškótovým cestom, medzi ktorým sa nachádzajú kyslasté maliny a ľahký jemný tvarohový krém. Navrch pochúťku môžete vyšperkovať s jemnou čokoládovou ganache. Týmto naozaj neodolateľným zákuskom potešíte návštevu i seba. Celý recept na malinový koláč s tvarohovým krémom nájdete TU.
Tvarohové lievance
Tvarohové lievance sú ľahké a lahodné, navyše s extra dávkou bielkovín. Stačí zmiešať tvaroh s vajcami, múkou a trochou cukru, vytvoriť cesto a upiecť lievance na vymastenej panvici. Podávajte s ovocím, medom alebo javorovým sirupom pre dokonalú sladkú pochúťku. Tvaroh vám samozrejme výborne poslúži aj ako náplň do bežných či francúzskych palaciniek.
Tvarohové halušky
Tvarohové halušky sú tradičným slovenským pokrmom, ktorý je jednoduchý na prípravu a veľmi chutný. Stačí zmiešať tvaroh s vajcami a múkou, vytvoriť halušky a uvariť ich vo vriacej vode. Podávajte s opraženou slaninou alebo smotanou. Tvaroh môžete pridať aj priamo do hotových zemiakových halušiek či uvarených cestovín a preliať túto dobrotu s prepraženým maslom. Ak ste na tieto výborné recepty z detstva už zabudli, je na čase osviežiť si pamäť a potešiť chuťové poháriky.
Mohlo by vás zaujímať: Najobľúbenejšie slovenské jedlá: Je v TOP 5 aj to vaše?
Tvarohové placky so špenátom a syrom
Tento recept je skvelou voľbou pre lahodný a zdravý obed alebo večeru. Tvarohové placky sú jednoduché na prípravu a môžete ich podávať samostatne alebo ako prílohu k ďalším jedlám. V miske si zmiešajte tvaroh, nakrájanú orestovanú cibuľu, vajcia, strúhaný syr a špenát. Pridajte múku a premiešajte, kým nevznikne hladká zmes. Ak je zmes príliš riedka, pridajte viac múky. Na rozohriatej panvici s olejom vytvorte placky a osmažte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Ak máte radi bežné zemiakové placky, odporúčame vám vyskúšať aj najtradičnejší recept na šošovicové placky.
Jednoduchý rýchly dezert z tvarohu
Pripravte si osviežujúci dezert z tvarohu, ktorý osvieži počas teplejších dní. Zmiešajte hrudkovitý tvaroh s medom (môžete použiť aj púpavový med), vanilkovým extraktom a trochou citrónovej šťavy. Podávajte takto pripravený tvaroh s čerstvým ovocím či hrozienkami namočenými v rume ako ľahkú a chutnú bodku za ťažšími hlavnými jedlami.
Prečítajte si tiež: Púpavový med od starkej: Objavte náš najobľúbenejší recept
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ