Ako zohriať rezne? Na mikrovlnku zabudnite, pomôže tento starý trik

Kto by nemiloval rezne? Zostali vám z nedeľného obeda a teraz rozmýšľate, ako si ich rýchlo zohriať? Pokiaľ v práci nemáte zvyčajne na výber a musíte ich vložiť do mikrovlnky, doma máte možností viac. Najlepšie je využiť starú, osvedčenú metódu, ako zohriať rezne, aby zostali šťavnaté vo vnútri, jemne chrumkavé na povrchu a hlavne príjemne teplé.

Ako zohriať rezne? Existuje mnoho metód, no ak môžete, vynechajte mikrovlnku

Ak plánujete zohrievať rezne, či už sa jedná o tie bravčové alebo kuracie, uistite sa, že ich vyberiete z chladničky už nejaký čas pred tým, ako ich budete ohrievať. Nechajte túto klasickú mäsovú pochúťku odpočívať pri izbovej teplote a vyhnite sa postupu, že budete rezne vkladať do spotrebiča, ktorý si zvolíte na ich ohrievanie priam ľadové, priamo z chladničky.

Prečo rezne vyložiť z chladničky bezprostredne pred ich ohrievaním?

Ak by ste ohrievali rezne, ktoré sú až príliš studené, mäso by mohlo stvrdnúť, nakoľko pokiaľ by ste dosiahli jeho požadovanú teplotu, rezeň by sa opätovne mohol začať variť. To platí stále, či už sa rezne rozhodnete zohrievať v mikrovlnke, rúre na pečenie alebo teplovzdušnej fritéze.

Pri zohrievaní rezňov medzi nimi nechajte dostatok priestoru a berte do uvahy ich veľkosť

Po druhé, pri ohrievaní nechajte okolo každého rezňa trochu voľného miesta. Rovnomerný prúd teplého vzduchu pomôže, aby sa každý kúsok pekne znova zohrial. Ak sa budú rezne prekrývať, môžu byť niektoré ich časti stále chladné. Zároveň majte na zreteli veľkosť rezňa, pokiaľ tie menšie sa zohrejú rýchlejšie, väčším to bude trvať dlhšie. Menší rezník by sa tak opäť pri ohreve mohol zohriať skôr a začať sa variť, čo zapríčiní tuhšiu a vysušenú štruktúru mäsa. Menšie a tenšie rezne, preto nezohrievajte s tými väčšími a hrubšími, prípadne ich vyberte na tanier či do servírovacej misky skôr.

Gurman TIP: Všetky tieto tipy, ako zohriať rezne môžete aplikovať na akýkoľvek typ mäsa v trojobale, cestíčku, cornfleaksoch či panko strúhanke. Zvoľte túto metódu taktiež na ohrievanie výborných kuracích stripsov, celý recept na ne nájdete TU.

Mohlo by vás zaujímať: Panko strúhanka: Tušili ste, ako sa líši od tej klasickej?

ako zohriať rezne
Foto: Pixabay

Najlepší spôsob ako zohriať rezne? Jednoznačne ich vložte do rúry na pečenie!

Na zohrievanie rezňov rozhodne použite rúru na pečenie a dajte jej vždy prednosť pred mikrovlnkou. Rúru na zohrievanie ich famóznych jedál používali aj naše babičky. Keď sa vám cnie za dobrotami zo starkinej kuchyne, môžete sa ich chuti priblížiť práve používaním starých, rokmi osvedčených postupov.

Rúra je takmer najlepším spôsobom, ako znova ohriať rezeň. Nielenže sa tu mäso ohreje rovnomerne a bez vysušenia, ale taktiež vášmu trojobalu alebo cestíčku dodá chrumkavosť (v prípade, ak to chcete). Pri ohrievaní v mikrovlnke sa vám mnohokrát môže stať, že trojobal zmäkne a stane sa vlhkým, pokiaľ mäso samotné stuhne. Aj pred ohrievaním rezňov v rúre ich však nezabudnite vybrať predtým aspoň na nejaký čas von z chladničky. Môžete tak urobiť, pokiaľ sa vaša rúra predhreje.

Mohlo by vás zaujímať: Domáca strúhanka RECEPT: Využite zvyšky staršieho pečiva

Najprv teda predhrejte rúru na približne 180°C. Zatiaľ čo sa rúra zohrieva, vyberte rezne z chladničky. Následne vyložte plech papierom na pečenie, poukladajte naň rezne a dodržte medzi nimi väčšie rozostupy. Následne rezne vložte do rúry a nechajte ich zohrievať sa, pri väčších kuracích rezňoch to potrvá približne 15 minút. Naopak, ak ohrievate stripsy alebo nugetky, uberte čas, ktorý si nastavíte na kuchynských stopkách.

Prečítajte si tiež: Majú vaše plastové nádoby na spodku TOTO číslo? Pozor, nedávajte ich do mikrovlnky!

ako zohriať rezne
Foto: Pixabay

Gurman TIP: Na ohrievanie rezňov môžete taktiež použiť teplovzdušnú fritézu. Jej košík je zvyčajne menší, ako plech v rúre, a preto sa vám tu nepodarí ohriať napríklad päť väčších rezňov spoločne. Pokiaľ však ohrievate len obed či večeru pre jedného alebo dvoch, teplovzdušná fritéza vám výborne poslúži. Na aké chyby si dať pozor pri používaní teplovzdušnej fritézy, sa dozviete TU.


Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ